NeHoBo holle baksteenvloer

Wat is NeHoBo vloer?

In de periode 1950 tot 1985 zijn er keramische holle bakstenen gebruikt in de NeHoBo holle baksteenvloer. De vloer bestaat uit gemetselde oranje stenen met daartussen voegen, in de voegen zijn wapeningsstaven aangebracht. 75% van de NeHoBo vloeren hebben een uitdaging, vaak zijn er problemen bij het verwijderen van de dekvloer of zijn er gebreken die niet zichtbaar zijn!

Wat is de oplossing voor een NeHoBo vloer?

Een bouwkundige keuring kan uitkomt bieden wat wel en niet kan en geeft u meer duidelijkheid over de risico, ’s van de vloer.

De wapening in de voegen is vooral bedoeld om de kracht in de vloer op te nemen. De kracht veelal onder in de systeemvloer nodig, daarom bevindt zich de meeste wapening dan ook in de voeg helaas aan onderzijde van de vloer. De wapening zal niet altijd zichtbaar zijn, dat betekent deze wapening in veel gevallen dat ijzer gaat roesten, vooral door de vochtige kruipruimte. Deze roestvorming visueel waar te nemen omdat de voegen nog intact zijn. Een droge en een ventilerende kruipruimte is dus ook heel belangrijk voor het behoud van de wapening in deze NeHoBo vloer.

Indien de omstandigheden niet gunstig zijn, kan door schuimbeton uitkomst bieden. De krachten kunnen voldoende opgevangen worden.

Door een corrosieproces zet de wapening ook uit en drukt de omliggende mortel (voegen) en stenen dusdanig dat er zichtbare schade ontstaat.

In het ergste geval nemen we draagkracht van de vloer over en kan de vloer niet meer doorbuigen of bezwijken. Al onze vloeren voldoen dus aan u verwachten en zijn ontworpen voor een levensduur van minstens 50 jaar.

Vraag om advies tel. 0627379838 Bart Strooper

Noppenplaten op de NeHoBo

Noppenplaten op de NeHoBo

Noppenplaten op de NeHoBo holle baksteenvloer is een oplossing. De NeHoBo vloer kan met stevig kunststof plaat met een isolatielaag en verhoogde kunststof noppen een oplossing zijn. De noppenplaten kunnen gewoon op de NeHoBo vloer neergelegd worden met de vlakke kant aan de onderzijde. Tussen de noppen is er ruimte voor de vloerverwarmingsbuizen.

Door de lage opbouw van de platen kun je de vloerverwarmingsbuizen altijd met precies dezelfde afstand neerleggen en krijg je dus een goed verdeeld vloerverwarmingssysteem op de NeHoBo vloer.

Je hebt geen speciale gereedschappen nodig om de NeHoBo vloer te verwijderen. De slangen kunnen gewoon tussen de noppen geklikt worden, ze zitten dan stevig vast. Als je het gehele vloerverwarmingssysteem hebt opgebouwd kan de gietvloer er overheen gegoten worden. Na het drogen kun je een afwerkvloer kiezen en genieten van jouw heerlijk warme nieuwe vloer.

Woodstock levert (geïsoleerde) noppenplaten in verschillende uitvoeringen

Woodstock levert (geïsoleerde) noppenplaten in verschillende uitvoeringen: o.a. met 11mm isolatie, maar ook de 30mm isolatie en ook zonder isolatie. De platen zijn niet apart verkrijgbaar.

We kunnen ook kiezen om het makkelijker te maken, ook een aantal samengestelde vloerverwarming systeem aanbieden. Als je nog niet zeker weet wat je nodig hebt of je hebt kan je nog vragen dan kun je altijd vrijblijvend contact opnemen met ons.

Alternatieven voor noppenplaten zijn er ook

Alternatieven voor noppenplaten zijn er ook

– Wil je vloerverwarming aanleggen en zoek je een alternatief voor noppenplaten?

Je kunt je vloerverwarmingsbuizen ook vastmaken op netten. Al deze oplossingen zijn geschikt voor vloerverwarming op de NeHoBo vloer. Voor meer informatie over alle mogelijkheden en keuzes voor NeHoBo vloer vloerverwarmingssysteem verwijzen we je graag naar onze pagina’s over vloerverwarming.