Eindelijk een onkruidvrije straat en terras

Printbeton is dé oplossing tegen onkruid

Door het grote aanbod van verschillend straatwerk is het af en toe lastig in te schatten wat de beste oplossing is voor uw situatie.

LEES VERDER WAT ER U TEGEN VERZAKKING KAN DOEN.

Heeft u al eens aan printbeton gedacht? Leest u verder voor de toegevoegde waarde van printbeton als straatwerk voor uw terras, oprit of het grotere werk.

De juiste keuze maken voor uzelf en voor de wereld. Duurzaamheid en de verantwoorde keuze staat tegenwoordig hoog op de agenda. Een printbetonvloer die op de juiste manier aangebracht is gaat hij wel tot wel meer dan 45 jaar mee. Dit maakt een printbetonvloer een meer verantwoorde keuze ten opzichte van bijvoorbeeld sierstraatwerk of straatklinkers én het kan er net zo spectaculair uitzien. Kleur, patroon, motief –  u roept, wij draaien.

Printbeton lost gelijk het probleem van onkruid, groene waas en onderhoud op. Door het ontbreken van voegen, een stevige onderlaag van schuimbeton en een goede topcoating krijgt onkruid en ander vuil geen vat op uw nieuwe terras of oprit. Dit scheelt in onderhoud en ergernis. Daarnaast leent het industriële karakter leent zich goed voor een hip of minimalistisch huis of pand. Beton creëert ook een rustige basis geliefd bij winkels, kantoren en musea. Door het slijtvaste karakter is het geschikt voor ruimtes die intensief gebruikt worden.

Printbeton verhogen bij verzakking

Verzakte (print)vloer zijn een steeds vaker voorkomend probleem. Met schuimbeton is het mogelijk de vloer op te tillen, het zogenaamde liften, met behoud van de bestaande vloer.

Bij het vloer omhoog liften wordt de ruimte onder de oude printbetonvloer gevuld met schuimbeton. In de vloer worden gaten van circa vijf centimeter geboord. Hierop wordt vervolgens een injectiesysteem met kogelkraan aangebracht, waardoor het schuimbeton onder de vloer kan worden aangebracht. Hierdoor wordt de vloer in z'n totaliteit gelift.

De samenstelling van het schuimbeton wordt bepaald naar aanleiding van het gewenste draagvermogen. In de regel voldoet een massa van 700 kg/m3.

Voordelen

De oude betonvloer blijft behouden. Gehele ontruiming van de vloer is overbodig, lichte scheidingswanden, materialen etc. worden gewoon meegelift. Bijkomend voordeel is dat de vloer binnen korte tijd weer beloopbaar is. Dit maakt vloerliften tot een relatief goedkope ophoogvariant.

Plaats een reactie