Isolatiewaarde schuimbeton

PS-RENOVATIEVLOER

Schuimbeton Haarlem

Het luchtige schuimbeton bestaat voor 70 procent uit lucht en is daardoor zeer licht van gewicht met een hoge isolatiewaarde. Pakweg elke 10 cm schuimbeton levert een Rc-waarde van 1 m²K/W. Met 35 cm voldoe je al aan de Rc = 3,5 in het Bouwbesluit. En met 50 cm heb je een erg goed isolerende begane grond vloer. Op de schuimbetonvloer komen de slangen van de vloerverwarming met daarop op een dekvloer. Vaak wordt op de dekvloer een pvc vloer aangebracht.

Schuimbeton is een prachtig product, maar wat zijn de kosten? Hieronder hebben we een prijs voorbeeld gemaakt voor een vloer oppervlak van 50 m2 (dan is de kruipruimte ongeveer 50 cm diep) inclusief BTW.

Wat kost 1 kuub schuimbeton?

 

Je isolatiewaarde schuimbeton verhogen

Je isolatiewaarde schuimbeton verhogen

Wat kost het en wat levert het op?

Isolatie of kruipruimte isoleren met schuimbeton verhoog je niet alleen je isolatiewaarde maar ook de hoogte van je verkoopprijs huis! Ook de isolatiewaarde (energie label) gaat omhoog!

Hoe werkt dat nu? De waarde van uw woning met isolatie geeft een stijging van woningwaarde aan.

Mensen laten vaak hun kruipruimte woning isoleren met schuimbeton omdat ze hiermee een flink bedrag besparen op hun energierekening of omdat ze gewoon duurzamer willen wonen. Andere goede reden zijn het verhogen van het wooncomfort en de stijging van de woningwaarde.

 

Energielabels woningen

Energielabel verhogen

De waarde van een woning is afhankelijk van meer factoren. Zo vormen het ontwerp van de woning, de ligging en grootte van de woning belangrijke factoren voor het bepalen van de (verkoop) waarde. Hierbij speelt verbruik energie ook een belangrijke rol.

Een woning die een laag energieverbruik heeft, ligt beter in de markt vanwege de lage kosten in energie verbruik. Sinds een aantal jaren worden er energie labels toegepast om aan te geven hoe goed een woning is.

De meeste oude huizen beschikken al over een laag energielabel. Veel woningen gebouwd in de jaren ’30 zijn voorzien van energielabel F of G, waardoor de energiekosten aanzienlijk hoog liggen dan bij een nieuwbouwwoning.

MINIMALE DIKTE SCHUIMBETON

Dit is de makkelijkste manier om je vloer heel goed te isoleren met isolatiemateriaal schuimbeton dat niet tegen de onderkant van je vloer gaat maar op de bodem. Dat betekent wel dat je een kruipruimte moet hebben die minimaal 35 cm hoog. Anders kun je niet onder de vloer ‘kruipen’ om het inspectie vast te maken. De minimale dikte van het isolerende schuimbeton van Woodstock bedraagt 10 cm. Om tot een optimale isolatie te komen wordt bij een vloerrenovatie veelal een dikte van 25 cm toegepast.

www.woodstock-vloeren.nl/betonvloer
www.woodstock-vloeren.nl/betonvloer

COMBINATIEVLOER

Schuimbeton wordt gemaakt met een nauw team van mensen met veel kennis en ervaring. De gemotiveerde werknemers zetten u als klant centraal en bieden advies op maat. We werken alleen met de beste kwaliteit producten en zijn pas tevreden als u dat ook bent.

Combinatievloer

Wilt u een nieuwe vloer leggen, maar ziet u door de bomen het bos niet meer? Als u de vragenlijst invult, dan helpen wij u op weg.

betonvloer

DE GROTE DUURZAME VERBOUWING: HOE TE ISOLEREN?

Vloerverwarming op schuimbeton wordt steeds populairder in Nederland. Steeds vaker wordt er voor vloerverwarming op warmwater op hybride warmte pomp en als hoofdverwarming gekozen omdat het in huis dan gelijkmatig wordt verwarmd. Deze type verwarming werkt efficiënter dan een normale verwarming op een cv-ketel installatie. Hierdoor bespaar je niet alleen op je energierekening, je bent ook nog eens goed milieubewust bezig omdat je veel minder energie verbruikt. Vloerenverwarming op schuimbeton is in het leven geroepen om toekomstig gebruiker te voorzien van alle noodzakelijke comfort.