Subsidie op vloerisolatie

Subsidie op vloerisolatie

Subsidie op vloerisolatie is het financiële voordeel van isoleren van de kruipruimte en vloer met schuimbeton.

Uw kruipruimte isoleren met schuimbeton levert u veel voordelen op. Zo hoeft u uw huis minder te verwarmen en wordt uw energierekening dus lager. Ook draagt u bij aan een beter milieu. Daarnaast kunt u voor de energiebesparende maatregelen een subsidie aanvragen bij de overheid. U krijgt dan tot wel 30% van uw investering terug!

Deze zogenaamde isolatiesubsidie kunt u ook aanvragen voor onder meer spouwmuur-, dak-, vloer- en bodemisolatie. Ook is er subsidie voor isolatie van uw zolder mogelijk.

Bespaar op energiekosten, verhoog het comfort in uw huis en draag bij aan een duurzamere toekomst. Lees nu meer over de subsidiemogelijkheden en neem vandaag nog de eerste stap naar een energiezuinige woning.

! Let op: u moet in uw subsidieaanvraag kiezen tussen bodemisolatie of vloerisolatie. U krijgt maar voor een van deze maatregelen subsidie.

ISDE: Isolatiemaatregelen woningeigenaren

Subsidievoorwaarden van vloerisolatie 2023 - 2024

Voorwaarden vloerisolatie schuimbeton

Voorwaarden bodemisolatie

 • U laat minimaal 20 m2 van de bestaande bodem isoleren.
 • Het isolatiemateriaal wordt op de bodem van de kruipruimte aangebracht.
 • Het nieuw aangebrachte isolatiemateriaal moet een minimale isolatiewaarde (Rd-waarde) hebben van 3,5 [m2 K/w]. Isolatiewaarde van schuimbeton 3,5. De vloer moet dan 40 cm dik zijn.
 • Het aanbrengen van lokaal gespoten PIR of PUR is uitgevoerd met HFK-vrije blaasmiddelen.

Voorwaarden vloerisolatie

 • U laat minimaal 20 m2 van de bestaande vloer isoleren.
 • Het isolatiemateriaal wordt tegen de onderkant of aan de bovenkant van een bestaande vloer aangebracht.
 • Het nieuw aangebrachte isolatiemateriaal moet een minimale isolatiewaarde (Rd-waarde) hebben van 3,5 [m2 K/w].
 • Het aanbrengen van lokaal gespoten PIR of PUR is uitgevoerd met HFK-vrije blaasmiddelen.

1. Verlaagd btw-tarief (van 21% naar 9%)

Ben je van plan om isolatiewerken uit te voeren in een woning die ouder is dan 2 jaar? Dan heb ik goed nieuws voor je! Je komt namelijk in aanmerking voor het verlaagde btw-tarief van 9% in plaats van de gebruikelijke 21%. Dit geldt specifiek voor de kosten van het plaatsen van vloerisolatie door erkende vakmannen.

Het is belangrijk om te weten dat het verlaagde tarief niet van toepassing is op het isolatiemateriaal zelf. Hiervoor blijft de btw-regeling ongewijzigd en betaal je nog steeds 21% btw. Ook eventuele bijkomende werken, zoals breekwerken, worden gefactureerd tegen het gebruikelijke btw-tarief.

! Let er dus op dat je bij het berekenen van de kosten rekening houdt met deze verschillende tarieven. Door gebruik te maken van erkende vakmannen en te profiteren van het verlaagde btw-tarief, kun je niet alleen energie besparen met vloerisolatie, maar ook nog eens financieel voordeel behalen.

Met het verlaagde btw-tarief van 9% op vloerisolatie, wordt het vergelijken van prijzen en adviezen een stuk eenvoudiger. Het is echter belangrijk om op te merken dat om in aanmerking te komen voor dit verlaagde tarief, de vloerisolatie alleen mag worden geplaatst door erkende isolatiespecialisten.

Wacht niet langer en vraag nu vrijblijvend offertes aan bij Woodstock Vloeren isolatiespecialisten om te profiteren van het verlaagde 9% btw-tarief op vloerisolatie!

Wat levert een Zeer Energiezuinig Pakket / Nul op de Meter je VvE op?

Als woningeigenaar kun je een bedrag lenen tussen de 1.000 euro en 27.000 euro om deze energiebesparende maatregel te financieren. Dit is een groene lening die specifiek gericht is op het verbeteren van de energie-efficiëntie in jouw woning.

Maar wat als je jouw woning wilt renoveren tot een Nul op de Meter woning? Met het Zeer Energiezuinig Pakket (ZEP) of het Nul op de Meter je VvE pakket op kun je zelfs maximaal 71.000 euro lenen. Dit stelt jou in staat om ingrijpende renovaties uit te voeren en zo jouw woning naar een zeer hoog energiezuinig niveau te tillen.

De looptijd van de lening varieert tussen 7 en 20 jaar, afhankelijk van het bedrag dat je leent. Het rentepercentage wordt vastgesteld bij het afsluiten van de lening en is gebaseerd op het geleende bedrag.

Met de Energiebespaarlening krijg je niet alleen financiële ondersteuning voor vloerisolatie, maar ook voor andere energiebesparende maatregelen die bijdragen aan een duurzamere toekomst voor jouw woning.

Passende oplossingen van het Warmtefonds voor woningeigenaren met een laag inkomen

Nieuwe mogelijkheden van het Warmtefonds bieden een uitkomst voor woningeigenaren met een laag inkomen die willen investeren in energiebesparende maatregelen.

Het renteloos lenen via de Energiebespaarlening is een unieke kans voor mensen met beperkte financiële middelen. Bovendien zorgt deze regeling ervoor dat ook de doelgroep met een laag inkomen kan profiteren van energiebesparende maatregelen, waardoor zij besparen op hun energierekening en tegelijkertijd het milieu ontlasten.

Voor mensen die geen aflossingscapaciteit hebben, biedt het Warmtefonds de mogelijkheid om tot € 5.000 te lenen zonder verplichte aflossingen. Dit kan een uitkomst zijn voor huishoudens die tijdelijk financieel minder ruimte hebben, maar toch willen investeren in energiebesparing. Na 5 jaar wordt de financiële situatie van de aanvrager opnieuw bekeken, waarbij het Warmtefonds zal beoordelen of de aanvrager vanaf dat moment in staat is om de lening terug te betalen.

Zijn er beperkingen op leeftijd?

Zijn er beperkingen op leeftijd om bedrag te lenen voor vloerisolatie?

Sinds juni 2022 zijn er geen leeftijdsbeperkingen meer voor het aangaan van een lening voor eigenaar-bewoners van een woning. Dit betekent dat elke persoon, ongeacht hun leeftijd, in aanmerking kan komen om een lening af te sluiten. Voorheen was er een maximale leeftijdsgrens van 75 jaar.

Het is belangrijk op te merken dat hoewel de leeftijdsbeperking is komen te vervallen, er nog steeds andere criteria en voorwaarden kunnen gelden bij het aanvragen en verkrijgen van een lening. Het is verstandig om contact op te nemen met een financieel adviseur of hypotheekverstrekker om meer informatie te krijgen over de specifieke voorwaarden waar je aan moet voldoen.

Kortom, sinds juni 2022 geldt er geen maximumleeftijd meer voor het aangaan van een lening als eigenaar-bewoner van een woning.

Neem contact op met een professional om de exacte voorwaarden en mogelijkheden te bespreken die bij jouw situatie passen.

Hoe vraag je de Energiebespaarlening aan?

Het is belangrijk om te weten dat reeds uitgevoerde isolatiewerken in aanmerking komen, maar niet langer dan 2 maanden geleden mogen zijn uitgevoerd. In andere gevallen dien je de Energiebespaarlening aan te vragen vóór de uitvoering van de werken. Bij deze aanvraag moet je echter al een offerte en een verklaring van een vakman (zie voorwaarden) kunnen overleggen. Op basis hiervan kan het Nationaal Warmtefonds bepalen of de vloerisolatie in aanmerking komt voor de lening.

Ben je op zoek naar een vakman en benieuwd naar advies en een prijs op maat voor jouw project? Dan kunnen we je zeker helpen! Woodstock is betrouwbare vakmensen die gespecialiseerd zijn in vloerisolatie. Samen kunnen we jouw specifieke wensen bespreken en ontvang je een prijsopgave die aansluit bij jouw project.

Wacht niet langer en neem nu actie om energie te besparen! Vraag de Energiebespaarlening aan en laat jouw vloerisolatie professioneel uitvoeren door ervaren vakmensen op de link klikken

Het aanvraagproces: stap voor stap

Zo kun jij genieten van meer comfort in huis én besparen op energiekosten.

Goed nieuws voor Verenigingen van Eigenaren (VvE's)!

Ook zij kunnen profiteren van de voordelen van een Energiebespaarlening. Met deze lening kunnen VvE’s een bedrag tussen € 25.000 en € 10.000.000 lenen, met een maximum van € 30.000 per appartementsrecht.

Wat deze groene lening extra aantrekkelijk maakt, is de flexibele looptijd van 10 tot 30 jaar. Dit geeft VvE’s voldoende tijd om hun investeringen in energiebesparende maatregelen terug te verdienen.

Daarnaast biedt de Energiebespaarlening nog een groot voordeel: de rente staat vast en verandert niet gedurende de gehele looptijd van de lening. Dit betekent dat VvE’s zekerheid hebben over hun maandelijkse kosten en niet verrast worden door eventuele rentestijgingen.

Met deze financiële ondersteuning kunnen VvE’s dus op een duurzame manier investeren in energiebesparende projecten, zoals isolatie, zonnepanelen of warmtepompen. Zo dragen zij niet alleen bij aan een beter milieu, maar besparen ze ook op hun energiekosten op lange termijn.

Dus waar wacht je nog op? Als VvE kun je nu ook profiteren van de voordelen van een Energiebespaarlening en jouw gebouw verduurzamen zonder grote financiële lasten!

Komt uw woning in aanmerking voor isoleren met Woodstock Vloeren?

Jarenlang konden woningen tussen 1975 en 1995 niet worden geïsoleerd. Met Woodstock Vloeren kan dat wel. Graag kijken we samen met u of uw woning in aanmerking komt. Dit is uiteraard geheel vrijblijvend.

De vele voordelen van vloerisolatie:

De voordelen van het advies van Woodstock Vloeren

 • U bespaart tot 30% op uw energierekening, dit is voor een hoekwoning tot €600 (- per jaar};
 • Uw woning wordt binnen een paar dagen geïsoleerd;
 • U krijgt meer comfort in huis: warmer in de winter en koeier in de zomer.

De voordelen van het advies van Woodstock Vloeren:

 • Isolatiematerialen van Woodstock Vloeren zijn volledig gecertificeerd.
 • Woodstock Vloeren werkt met eigen isolatie adviseurs die kosteloos een opname van uw woning maken om zo tot een goed advies te komen;
 • Woodstock Vloeren blijft vanaf het adviesgesprek tot aan de afronding uw aanspreekpartneren garandeert de garantie van 10 jaar.
 • Wij isoleren de woning vleermuisvriendelijk
 • Maak gebruik van de gratis subsidie service van Woodstock Vloeren.

WILT U OOK BESPAREN EN EEN COMFORTABELE WONING?

Vraag dan nu een vrijblijvend adviesgesprek aan! Stuur een brief door contactformulier en wij nemen op korte termijn contact met u op.

Subsidie adviesgesprek

Wilt u meer informatie door het telefoongesprek?

Klik dan op telefoonnummer en bel ons op:  085-4846144

Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op voor het plannen van een vrijblijvende afspraak voor een persoonlijk adviesgesprek met een van onze isolatie adviseurs.

Lees ook over:

Subsidie voor schuimbetonvloer

Kosten en subsidie vloerisolatie