Woonbeton

Schuimbeton West B.V. levert compleet afgewerkte betonvloeren voor particulieren en ondernemers. Door onze jarenlange ervaring met schuim- en woonbeton hebben wij bijzondere expertise opgebouwd in het storten en gevlinderd afwerken van betonvloeren. Deze complete gevlinderde woonbetonvloeren zijn ideaal voor woningen, bedrijfsruimtes en horeca. Ze zijn verkrijgbaar in diverse grijstinten.

Schuimbeton en het totaalpakket

Schuimbeton is ideaal voor het opvullen van kruipruimtes. We gebruiken het vaak bij de renovatie van woningen en gebouwen. Het heeft bovendien als voordeel dat het een fundatie en isolatievloer is. Hierop brengen we eenvoudig vloerverwarming en een mooie afdekvloer op aan.

Wij bieden het totaalconcept aan waarbij we, nadat we schuimbeton hebben aangebracht, zorg dragen voor het leggen en monteren van vloerverwarming. Vervolgens werken we het geheel af met een mooie vlakke dekvloer. Of, desgewenst, met een stoere industrieel ogende betonvloer. Het gehele project coördineren we centraal: u heeft één enkel aanspreekpunt die het totale project voor u begeleidt.

Waarom een gevlinderde betonvloer als woonbeton?

Een regulier opgeleverde betonvloer heeft een te ruige structuur om een gladde, cementgebonden afwerking op aan te brengen. Voordat men deze betonvloer kan ‘vlinderen’, moet de betonvloer eerst goed gedroogd en uitgehard zijn. Ook moeten bepaalde voegen tussen de net gestorte vloer en andere bouwkundige elementen eerst goed dicht moeten worden gezet. Met een vlinder- of troffelmachine schuren we daarom de toplaag van deze ruwe betonvloer zodat een glad en egaal oppervlak ontstaat. Daarna maken we de betonvloer stofvrij. Pas dan beginnen we met de afwerking tot een woonbetonvloer. De totale opleveringstijd van complete woonbetonvloeren is afhankelijk van de binnentemperatuur en vochtigheidscondities. Een exacte prognose is dus nooit helemaal te geven, maar houdt rekening met een periode van 6 tot 8 weken. Hierna kunt u de vloer verder (laten) afwerken.

Renoveren van bestaande betonvloeren voor woonbeton

Een bestaande betonvloer is meestal niet direct geschikt voor het toepassen van woonbeton. In de meeste gevallen is de betonvloer te ruw. Wij adviseren in dat geval om een voldoende dikke laag van de bestaande betonvloer te verwijderen. En vervolgens een nieuwe laag beton, met de gewenste grijstint (door-en-door gemengd), aan te brengen. Deze nieuwe laag woonbeton werken we vervolgens af tot een mooie, stoere en strakke woonbetonvloer. Houdt er rekening mee dat sommige dorpels en deuren eventueel moeten worden aangepast. Afhankelijk van de situatie helpen we u om een passende oplossing te kiezen.

Woonbetonvloeren en vloerverwarming

Tegenwoordig zijn er verschillende soorten vloerverwarmingssystemen op de markt, sommigen daarvan zijn ook prima in te zetten bij de renovatie van badkamers. Vooral voor renovatiedoeleinden heeft men een systeem nodig met een minimale dikte zodat er geen al te grote voorzieningen hoeven te worden getroffen voor een nette aansluiting bij dorpels en deuren. Hoe dan ook, ook bij de renovatie van badkamers is woonbeton toe te passen. Wel moet vooraf goed worden gekeken naar de waterdichtheid van het toe te passen systeem, niet alle cementgebonden producten lenen zich voor natte ruimten.

De voordelen van een woonbetonvloer

 • Leverbaar in verschillende kleuren en oppervlaktestructuren. Van de zeer natuurlijk ogende grijstint tot hele opvallende kleuren.
 • Uitstekend toe te passen in vochtige ruimten. In dat geval zal er een extra vochtwerende sealing moeten worden aangebracht.
 • Kleurvast en UV-stabiel.
 • Naadloos en heel makkelijk te onderhouden.
 • Zeer eenvoudig stofvrij te houden en is dus de ideale vloer voor mensen met allergieën.
 • Op alle harde ondergronden toepasbaar.
 • Slijtvast, antistatisch en vloeistofdicht.
 • Brandveilig, geluidsisolerend en warm.
 • Zeer goed geschikt voor vloerverwarming.
 • Behoudt circa 15 tot 20 jaar zijn technische en esthetische eigenschappen.
 • Betrekkelijk eenvoudig te repareren en te impregneren.