Zilvervisje

Wist jij dat zilvervisjes kruipen richting de zomer zomaar weer uit hun schulp als de kruipruimte vochtig is. En dan kruipen ze van uit de kruipruimte het liefst in huis, jammer maar helaas. Hoe kan je dit tegengaan?

Om deze zilverachtige beestjes te bestrijden kan je beter schuimbeton in je kruipruimte spuiten en zit je niet meer met de problemen met deze ongedierte en weet je waarom ze zich zo graag in onze kasten, kleren en soms zelfs bedden verstoppen?

Wij van Woodstock Vloeren zoeken het voor je uit en geven tips om zilvervisjes te bestrijden met schuimbeton.

zilvervisjes

Hier zijn enkele kenmerken en feiten over zilvervisjes:

Zilvervisjes zijn kleine, zilverkleurige insecten die behoren tot de orde Thysanura. Ze hebben een langwerpig plat lichaam, lange antennes en drie lange staartachtige aanhangsels aan het achterste deel van hun lichaam. Zilvervisjes zijn bekend om hun snelle bewegingen en kunnen zich gemakkelijk in kleine kieren en spleten van de oude houten vloer.

  1. Voeding. Zilvervisjes zijn alleseters en voeden zich met zetmeelrijke stoffen zoals koolhydraten, suikers, vezels en eiwitten. Ze kunnen zich voeden met voedselresten van uit de kruipruimte vaak door een lekend riool ook door oude boeken, behang, papier, textiel, en andere organische materialen in een vochtig huis.
  2. Voorkeursomgeving. Zilvervisjes gedijen goed in vochtige omstandigheden. Ze worden vaak gevonden in vochtige badkamers, oude keukens, natte kelders en andere vochtige ruimtes zoals de kruipruimte in huis.
  3. Schade. Hoewel zilvervisjes geen directe schade aanrichten aan mensen of huisdieren, kunnen ze wel schade veroorzaken aan materialen. Ze zijn een teken van vochtproblemen in huis.
  4. Bestrijding. Het beheersen van zilvervisjes kan lastig zijn, vooral omdat ze zich snel kunnen verstoppen en zich in kleine kieren en spleten van de oude houten vloer daar kunnen ze goed nestelen. Om ze te bestrijden, is het belangrijk om vochtproblemen aan te pakken, zoals lekkages en hoge luchtvochtigheid in de kruipruimte bestrijden met schuimbeton. Je kunt ook kieren en spleten afdichten om hun toegangspunten te verminderen. Het gebruik van insecticiden kan ook helpen, maar is slecht voor insecten leven omdat het ook andere dieren dood maakt ook is het is belangrijk om voorzichtig te zijn bij het gebruik van chemicaliën binnenshuis, vooral als er huisdieren of kleine kinderen aanwezig zijn.
  5. Preventie. Om zilvervisjes te voorkomen, kun je ervoor zorgen dat alles goed afgesloten is bijvoorbeeld met schuimbeton, het huis vocht vrijhouden, en vochtproblemen aanpakken met schuimbeton wat vochtbronnen stopt.

Als je een zilvervisjes probleem hebt en het niet zelf kunt oplossen, is het raadzaam om contact op te nemen met Woodstock Vloeren

Schuimbeton in kruipruimte tegen slakken

Telefoonnummer: 085-4846144
Bij geen gehoor: 0226-427785
Whatsapp: Stuur ons direct een bericht
E-mailadres: info@woodstock-vloeren.nl

Slakken kruipen uit de kruipruimte omdat het vochtig is! U komt u ervan af door de kruipruimte te vullen met schuimbeton of anders vervang u oude houten vloer door er schuimbetonvloer.

Als u veel slakken in huis heeft dan weet u dat slakken zich graag schuil in vochtige ruimtes, zoals in de kruipruimte. Bovendien is de aanwezigheid van slakken juist het teken dat er meer mis is met uw kruipruimte in de woning. Woodstock Vloeren weet wat u kunt doen.

schuimbeton tegen zilvervisjes en slakken

Wat gebeurt er in uw vochtige kruipruimte?

Slakken verschijnen niet zonder reden. Het is een teken dat er iets echt mis is met het de lucht vochtpercentage in uw woning. Dat is natuurlijk vervelend, maar het mooie is dat u de oorzaak van het probleem kunt achterhalen en er veel aan kunt doen. Slakken houden van een vochtig klimaat. Daarom zijn ze vaak te vinden in oudere, slecht geventileerde en donkere, vochtige kruipruimtes. Als u slakken in uw kruipruimte heeft, is de ruimte vaak bijzonder vochtig.

Dit kan komen door lekkages, onvoldoende ventilatie, hoog grondwater of rioolproblemen.

 

slaken in kruipruimte