Kan schuimbeton als leefvloer hebben?

Schuimbeton als leefvloer kan niet

Nog niet zo lang geleden dachten veel mensen bij schuimbeton aan een isolatie vloer voor bedrijfshallen of koelruimte. Ondertussen zijn schuim betonvloeren ook niet meer weg te denken in de vloer renovatie. Wij van Woodstock Vloeren maken veel prachtige vloeren en levendige ook woonbeton. Dit zijn geen gietvloeren van 3 mm maar vloeren van écht, puur beton van 7 tot 10 cm.

Hoewel schuimbeton vele voordelen heeft, zoals isolatie- en gewichtsbesparingen, is het niet geschikt voor toepassingen waarbij een strakke afwerking vereist is. Het oppervlak van schuimbeton kan ruw zijn en kleine oneffenheden bevatten, waardoor het niet ideaal is voor bijvoorbeeld woonruimtes of commerciële gebouwen waar esthetiek belangrijk is.

Cementdekvloer vlinderen

vlinderen

Telefoonnummer: 085-4846144
Bij geen gehoor: 0226-427785
Whatsapp: Stuur ons direct een bericht
E-mailadres: info@woodstock-vloeren.nl

Daarom kiezen professionals in de bouwsector vaak voor het vlinderen van beton om een gladde laag te realiseren op betonnen vloeren. Dit zorgt voor een duurzame en esthetisch aantrekkelijke afwerking die voldoet aan de eisen van verschillende toepassingen.

We vlinderen ook de betonvloer om een gladde laag te realiseren op beton. Je kunt de een PVS-vloer ook op kleur kiezen. Als je die kies, strooien we tijdens het vlinderen in de vloer slijtlaag op kleur. Zo ontstaat er een prachtige gietvloer. En niet alleen mooi, maar ook zeer praktisch. Het zijn namelijk de voordelen van een gevlinderd woonbeton op een schuimbetonvloer.

Vlindermachine

Vlindermachine

Schuimbeton als leefvloer kan niet altijd voldoen aan de behoefte van een gladde en strakke betonvloer. In plaats daarvan wordt vaak gebruik gemaakt van het proces van vlinderen om een gladde laag te realiseren op beton.

Het vlinderen van beton is een techniek waarbij de bovenste laag van het betonoppervlak wordt bewerkt met speciale machines, zoals een vlindermachine. Deze machine heeft roterende bladen die over het oppervlak draaien en ervoor zorgen dat het beton wordt verdicht en gepolijst. Hierdoor ontstaat er een egale, gladde en slijtvaste vloer.

Nabehandelen betonvloer