Lambdawaarde isolatie

Lambda-waarde isolatie van schuimbeton

Om de isolatiewaarde van schuimbeton te bepalen, is het belangrijk om naar de thermische geleidbaarheid (lambda-waarde) te kijken. De lambda-waarde is een maat voor hoe goed een materiaal warmte geleidt. Hoe lager de lambda-waarde, hoe beter het materiaal isoleert. Schuimbeton is een lichtgewicht betonsoort met een relatief lage dichtheid, waardoor het over het algemeen goede isolerende eigenschappen heeft.

In dit geval weegt een emmer van 10 liter schuimbeton 4,7 kilo. Om de dichtheid te berekenen, deel je het gewicht door het volume:

schuimbeton bestellen

Dichtheid = Gewicht / Volume

Dichtheid = 4,7 kg / 10 L

Dichtheid = 0,47 kg/L

 

Schuimbeton bestellen:

Telefoonnummer: 085-4846144
Bij geen gehoor: 0226-427785
Whatsapp: Stuur ons direct een bericht
E-mailadres: info@woodstock-vloeren.nl

De dichtheid van schuimbeton kan variëren tussen ongeveer 0,4 en 1,2 kg/L, afhankelijk van de samenstelling en het productieproces. In dit geval ligt de dichtheid aan de lage kant, wat wijst op een hoger gehalte aan lucht of gas in het materiaal. Dit betekent dat de isolatiewaarde waarschijnlijk relatief goed is.

Om een specifieke isolatiewaarde te bepalen, moet je echter de exacte lambda-waarde van het schuimbeton kennen. Deze waarde kan variëren afhankelijk van de specifieke samenstelling van het materiaal. In het algemeen ligt de lambda-waarde van schuimbeton tussen 0,08 en 0,20 W/mK, waarbij een lagere waarde betere isolatie-eigenschappen aangeeft.