www.woodstock-vloeren.nl/betonvloer

Verzakte betonvloer omhoog brengen

Verzakte betonvloer omhoog brengen

Wij kunnen verzakte en scheefliggende betonvloeren moeiteloos weer naar het juiste niveau brengen en teruggebracht worden naar het oorspronkelijke piel. Door direct onder de betonvloer krachtig schuimbeton te spuiten, worden verzakte betonvloeren weer omhoog ‘gedrukt’. De volumevergroting van Schuimbeton drukt de verzakte vloer van onder af weer terug naar de oorspronkelijke positie van de betonvloer.

Snel en betaalbaar
Schuimbeton West werkt met zijn  methode snel, economisch en met zo min mogelijk overlast. Met deze techniek is het mogelijk betonvloeren met een gewicht tot 50 ton per m² omhoog te brengen. Ook bewegende en instabiele betonvloeren met zaag snedes kunnen met onze schuimbetontechniek worden gelift. Daarnaast wordt deze methode ingezet voor het herstel van verzakte aanbouwen en andere, kleine constructies die op betonplaten of andere (vlakke) betonfundamenten gefundeerd zijn.

STRAATWERK WAT NIET VERZAKT BESTAAT !!

Vloer- en funderingsherstel met schuimbeton
Om verzakte en scheefliggende vloeren en funderingen te herstellen, maken we gebruik van een uniek schuimbeton:

Betonvloeren die efundeerd op zand kunnen los liggen van de ondergrond, door dat de ondergrond inzakt of inklinkt, en volledig gedragen betonvloer worden door het fundament schuimbeton geragen. Doordat er een holle ruimte die is ontstaan kan het zijn dat de schuimbeton bij de betonvloer trillingen veroorzaakt, maar omdat er onder de betonvloer ideale omstandigheden gecreëerd wordt met schuimbeton geeft dit niet. Trillingen kunnen op zo,n korte termijn geen schade veroorzaken en in dat geval is verder voorkomen van zakken beter dan later reapareren.

Schuimbeton onder printbeton

Door schuimbeton onder het printbeton aan te brengen zorgt u ervoor dat het niet gaat verzakken. In Nederland is de combinatie van schuim- en printbeton nog niet heel bekend, maar in Spanje en Amerika is een terras of oprit van beton de normaalste zaak van de wereld. En dat terwijl we in Nederland toch vaak op slappe grond bouwen, wat tot verzakkingen leidt. Waar printbeton op bijvoorbeeld zand of veen snel verzakt, gebeurt dit bij schuimbeton niet.

Geen last van onkruid

Schuimbeton heeft als voordeel dat het ter plekke gestort wordt, en uit één geheel bestaat. In tegenstelling tot bij zand, zitten er geen kieren in waar onkruid zich in kan nestelen. En voor printbeton geldt hetzelfde: dit is een naadloze betonplaat die ook uit één geheel bestaat. Er worden na het storten wel patronen en lijnen in ‘geprint’, maar die zijn heel ondiep, en ook hier krijgt onkruid dus geen kans. Hierdoor hoeft u dus niet meer om de paar weken op uw knieën om onkruid te wieden.

schuimbeton
schuimbeton

Voorbereiding

Eerst worden er gaten geboord in de verzakte betonvloer. Het patroon van de gaten wordt bepaald door de type ondergrond, type betonvloer, wens van opdrachtgever, en het niveau dat hersteld moet worden.

Hier meer voordelen en Nadelen Schuimbeton

Wij geven goed advies.

Kijk op Kennisbank schuimbeton