De voordelen van isoleren met schuimbeton

Isoleren is over het algemeen een goede beslissing. Niet alleen voor uw eigen gezondheid, maar ook om ergernis te voorkomen. Zonder goede isolatie van uw woning kunt u bijvoorbeeld gemakkelijk hinder ondervinden van ongedierte, zoals zilvervisjes en pissebedden. Een andere ergernis in veel woningen is schimmel. Bovendien is het erg ongezond om constant in een omgeving met schimmel (en dus vocht) te leven.

Een ander voordeel van isoleren met schuimbeton is dat u minder stookenergie nodig heeft om het binnenshuis warm te krijgen. En dat bespaart in de maandelijkse kosten!

Kortom, dankzij dit flexibele bouwproduct wordt u in huis beschermd tegen alles waar u niet op zit te wachten, en dat allemaal dankzij een uiterst praktische maar ook nog eens voordelige oplossing!

Dakisolatie met schuimbeton

De meest voorkomende vorm van dakisolatie met schuimbeton is (bijna vanzelfsprekend) bij platte daken. De isolatielaag met schuimbeton wordt op een vrijwel dezelfde manier toegepast als bij een vloer, alleen dient bij een dak al een onderlaag aanwezig te zijn. Beter gezegd: het schuimbeton zal bij een dak eerder een van de toplagen vormen dan een van de onderlagen.

Het voordeel van schuimbeton is dat het vorstvast is en daarnaast bestand tegen natte weersomstandigheden. Aangezien door het aanbrengen van het schuimbeton alle ‘onzichtbare’ kieren en holtes zijn gevuld met dit specifieke bouwmateriaal, zal er niet snel een lekkage ontstaan.

Isoleren met schuimbeton

Isoleren met schuimbeton

Voordelen van het isoleren van een kruipruimte

U zult begrijpen, dat het isoleren van de meest koude en vochtige plek het allerbeste is. Een voorbeeld hiervan is de kruipruimte. In eerste instantie lijkt deze ruimte, die bij sommige huizen niet meer dan een vierkante meter groot is, overbodig om te isoleren. Maar wat is in principe het verschil met een kelder, waar u ook vrijwel nooit verblijft?

Isoleren biedt zoveel voordelen, dat het de investering zeer zeker waard is! Zodra de mogelijkheid zich voordoet is dit daarom beslist aan te raden.

Isoleren met schuimbeton

Isoleren met schuimbeton

Meerdere materiaalsoorten lenen zich voor het isoleren van kruipruimte. Vaak wordt bijvoorbeeld gedacht aan glas- of steenwol of piepschuim. Deze materiaal hebben echter als nadeel dat ze giftige stoffen bevatten of uiteen kunnen vallen. Om deze reden wordt steeds vaker gekozen voor schuimbeton. Een groot voordeel van het isoleren van uw kruipruimte met schuimbeton, is dat vooraf verbouwen niet nodig is. Schuimbeton wordt tegen de onderzijde van de vloer aangebracht. Bovendien worden de werkzaamheden over het algemeen binnen een dag afgerond en ondervindt u hiervan vrijwel geen hinder.

Klik hier voor een vrijblijvende offerte.

Voorbereidingen op de isolatie met schuimbeton

Na een gesprek met een van onze adviseurs krijgt u een passend advies over de isolatie van uw kruipruimte. Mochten de afmetingen van uw kruipruimte nog niet bekend zijn, dan meten wij deze exact voor u op. Daarnaast wordt gekeken naar de toegankelijkheid van uw kruipruimte, zodat de isolatiewerkzaamheden naar behoren kunnen worden uitgevoerd. Desgewenst wordt er een situatieschets gemaakt, zodat u volledig op de hoogte bent van wat er allemaal gaat gebeuren.

Ook krijgt u adviezen, die zijn gericht op duurzaamheid van isoleren van de kruipruimte en andere delen van uw woning of bouwobject. Wij werken samen met diverse bedrijven op het gebied van bouwkundige zaken en techniek. Daarnaast werken wij continue aan verder ontwikkelingen op woon- en werkgebied. In ons klantenbestand hebben wij alle contactgegevens op een rij, waardoor wij u snel de juiste gegevens kunnen doorgeven.

Vraag vrijblijvend een OFFERTE aan voor het isoleren van een kruipruimte met schuimbeton.

Zelf isoleren

Het is aan te raden om het isoleren met schuimbeton over te laten aan een expert. Gaat u echter toch zelf isoleren, zorg dan voor de juiste uitrusting. Goede handschoenen, kleding met lange mouwen en een veiligheidsbril of -masker. Extra versteviging in uw kleding op de plekken waar u veelal op ligt of zit, is ook praktisch. Omdat een kruipruimte vaak een donkere ruimte betreft, is een goede zaklamp handig om bij u te hebben. Een hoofdlamp zal een nog betere optie zijn.