Houtenvloer op kruipruimte isolatie

Houtenvloer isolatie

Houtenvloer-isolatie is geen overbodige luxe.

Je bent de problemen met de houten vloer zat. In de eerste plaats rijzen de stookkosten tot aan het plafond. Verder zijn je voeten zijn altijd koud en schieten de plinten los. Ook kom je maar niet van je verkoudheid af. Ten slotte blijft je woonkamer ondanks de zware gordijnen en dekentjes maar galmen. Hartstikke vervelend allemaal! Gelukkig zijn al deze problemen met één simpele oplossing te verhelpen: vloerisolatie.

Offerte aanvragen? Klik hier!

Houten vloer

Een houten vloer ziet er warm en gezellig uit. Maar een houten vloer is sneller koud dan bijvoorbeeld tapijt of vloerzeil. Dat komt door kieren tussen de planken en de werking van het hout. Vocht vanuit de kruipruimte leiden tot problemen met je vloer. Hout is mooi, maar van natte plekken en lelijke bobbels word je natuurlijk niet vrolijk. Met houtenvloer-isolatie vergt uw houten vloer minder onderhoud. Ook blijft hij langer mooi.

houtenvloer-isolatie

Bodemisolatie: stop vocht!

Vochtige kruipruimtes zijn er genoeg in Nederland. Onder sommige woningen staat zelfs het hele jaar door water.  Een vochtige kruipruimte is ongezond en geeft veel overlast. Het isoleren van de kruipruimte, ook wel bodemisolatie genoemd, is dé betaalbare oplossing. Het is een oplossing voor onder meer:

  • Vocht- en schimmelproblemen.
  • Een vieze, muffe lucht.
  • Overlast van slakken en muggen.
  • Rottende vloerbalken.
  • Hoge luchtvochtigheid in huis.

Vloer vervangen door een schuimbetonvloer

Kruipruimtes isoleer je met schuimbeton. Hiermee bespaar je echt op je energierekening. Vocht en schimmel zijn verleden tijd. De temperatuur in huis is sneller aangenaam. En schuimbeton is ook nog eens relatief goedkoop en duurzaam. Eigenlijk alleen maar voordelen.

De kruipruimte en houten vloer isoleren

Het isoleren van de kruipruimte vraagt extra aandacht. Een onjuiste isolatiemethode kan vervelende gevolgen hebben, zoals houtrot. Het belangrijkste is dat de vloer altijd moet kunnen ‘ademen’. Een houten vloer die goed geïsoleerd is, voorkomt problemen als optrekkend vocht, houtrot en schimmels. Vloerisolatie verbetert ook de akoestiek in een ruimte. Vooral een zwevende vloerconstructie is effectief. Een verdiepingsvloer isoleren helpt ook de geluidsoverdracht van stemmen en voetstappen tegen te gaan.

Wij leggen je vloer zwevend en verlijmen hem. Ook zorgen we voor de aanleg van vloerverwarming (met garantie). De prijzen zijn afhankelijk van het soort vloer en de oppervlakte.

Showroom

Wij hebben sinds kort ook een eigen showroom. We vertellen u hier persoonlijk en onder het genot van een kopje koffie over houtenvloer-isolatie. Daarnaast kunt u er enkele van onze vloeren bezichtigen. Dat zijn houten vloeren, maar ook betonvloeren, laminaten en schuimbeton. Tevens is het mogelijk om onze interieurcollectie hier te bekijken. U vindt de showroom op de Meiland 17 in Obdam. Doordeweeks zijn we open van 9:00 tot 17:00 uur, en op zaterdag van 9:00 tot 15:00. Je kunt ons natuurlijk ook altijd bellen (0226-427785) of mailen (info@woodstockvloeren.nl).

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *