Betonvloer polijsten en nabehandelen

Betonvloer polijsten en nabehandelen
De Betonvloer kan op meerdere manieren behandeld worden. Eén van deze manieren is het polijsten ervan. Een gepolijste betonvloer heeft een mooi glanzend oppervlak. Deze glans ontstaat omdat het oppervlak tijdens het polijsten namelijk verdicht wordt.

Een gepolijste betonvloer heeft een duurzame tijdloze uitstraling die door zijn duurzaamheid en uitstraling in een groot aantal ruimtes zeker niet misstaan.

Offerte ? Prijs per m2 ? Bel naar 06-54271133 of mail naar woonopbeton@gmail.com u krijgt snel een prijs.

Voordelen Betonvloer polijsten en goed nabehandelen
Gepolijste betonvloeren zijn vaak naadloos en hebben dus geen voegen die vervuild kunnen raken of voegen die kunnen slijten.
Een naadloze vloer is zeer hygiënisch.
Een gepolijste betonvloer is een voordelige optie voor grote oppervlakten.

Polijsten en nabehandelen van de betonvloer

Polijsten en nabehandelen van de betonvloer

Waarom Polijsten en nabehandelen van de betonvloer

Als een betonverharding is gestort en afgewerkt, volgt de verhardingsfase waarin het beton moet worden beschermd tegen vuil en stoffen, vlekken en in/uitdroging door gebruik.zNabehandelen heeft tot doel een duurzame constructie te verkrijgen. Het verhardingsproces moet ongestoord kunnen verlopen. Het in de betonspecie aanwezige water, nodig voor de hydratatie, mag niet verstoord worden. Van het veel gehoorde ‘beton moet snel drogen’ is dus géén sprake!

Betonvloer polijsten en nabehandelen

Betonvloer polijsten en nabehandelen ? Wat is de beste manier KIJK HIER

Nabehandelen betonvloer
Direct na het vlinderen van beton is nabehandelen van betonvloer nodig om te voorkomen dat er vlekken intrekken en/of de betonspecie voortijdig zal uitdrogen. Geduld is hierbij is een schone zaak. Daarnaast is er vakkennis nodig, wat maakt dat er geenszins oneffenheden zullen ontstaan in de pas gestorte betonvloer. Hoewel sommige betonsoorten een flexibele hoedanigheid hebben en daar, voordat het geheel volledig gedroogd is, nog wel het een en ander aan gesleuteld zou kunnen worden. Over het algemeen is het echter zo, dat het beton zich tijdens de droogtijd al zodanig vormt naar de omgeving waar het gestort is, waardoor het soms beter is met rust te laten….

Waarom is nabehandelen van betonvloer noodzakelijk Betonvloer polijsten en nabehandelen
Het belangrijkste doel van het nabehandelen is het voorkomen dat de verhardende betonspecie en vervolgens het jonge beton voortijdig uitdrogen . Stel dat de oppervlaktelaag vroegtijdig vocht verliest, bijvoorbeeld doordat er al op gewerkt of gelopen gaat worden, zou de chemische reactie tussen cement en het vocht vroegtijdig worden stopgezet. En die is er niet voor niets! Wordt dit proces toch onderbroken, dan ontstaat er een poreus en vaak stuivend betonoppervlak. U zult begrijpen dat het geheel minder sterk en daarom ook minder duurzaam zal zijn.

Manieren van nabehandelen betonvloer:
Afdekken met folie of een natte deken
Met water vernevelen van het oppervlak
Eenvoudigweg laten drogen, zonder specifieke nabehandeling
Impregneren of coaten van de betonvloer
Vlinderen van de betonvloer
Hoelang duurt het nabehandelen van beton
Omdat het in de winterperiode veel kouder en ook vochtiger is dan in de rest van het jaar, wordt dit gezien als meest lastig tijdstip om beton te storten en het daarna nog spoedig te laten drogen. Om alsnog een snellere indroogtijd te bereiken, is een nabehandeling onder hoge temperatuur nodig. Het kost niet alleen veel tijd, maar ook inspanning en aldus kosten. Tijdens andere, niet al te vochtige of koude, perioden is de nabehandelingsduur gekoppeld aan de snelheid waarmee het beton zijn sterkte ontwikkelt. Het bedrijf die het beton heeft gestort heeft hierover gedegen kennis in huis en kan u hier desgewenst meer over vertellen.

Nabehandelen betonvloer vraagt om deskundigheid Betonvloer polijsten en nabehandelen
Laat u een dergelijke klus aan de professional over. U hoeft zich niet in technische documenten te verdiepen voordat u meer weet over de hoedanigheid van de gebruikte betonspecie. Bovendien is het (laten) storten van beton niet zomaar een kleine klus. Over het algemeen betreft het een groter oppervlak en u wilt er toch, als gebruiker, optimaal van genieten? Geeft u de klus nu nog volledig uit handen aan de deskundige, zodat u er na afloop duurzaam tevreden zult zijn.

BETONWAS van ISOPACT op Waterbasis

Betonvloer polijsten en nabehandelen

Betonvloer polijsten en nabehandelen