Betonvloer opknappen

Laat uw betonvloer door ons opknappen. Wij laten hem er weer als nieuw uitzien!

Beschadigd, uitgesleten, vervuild,  niet representatief…het maakt niet uit!  Wij helpen u met het opknappen van de betonvloer en tillen hem weer naar het gewenste niveau.  En dat betekent dat de vloer niet alleen visueel voldoet aan uw verwachtingen, maar ook technisch geschikt is voor de door u beoogde toepassing.

Wij verbeteren het vloeroppervlak en laten hem weer stralen! Betonvloerrenovatie is het beste voor uw betonvloer!!

Prijs- of meer in informatie over het opknappen van uw betonvloer? Mail naar woonopbeton@gmail.com of bel met 06-54271133 of 0226-456047.

Betonvloer polijsten

Uw betonvloer kunt u opknappen door deze te polijsten. Een betonvloer zal in de loop van de tijd sleetse plekken krijgen, of de kleur vervaagt door slijtage. Een vervaagde betonvloer verpest de uitstraling. Als de afwerklaag versleten is wordt uw vloer niet meer beschermd en kunnen er splinters ontstaan. Ook zal uw betonvloer op den duur verkleuren door zonlicht.

Al deze problemen lost u eenvoudig op door hem te laten polijsten. Vooral als u even geen budget heeft voor een compleet nieuwe vloer, is dit de perfecte oplossing voor het opknappen van uw betonvloer. Door het polijsten zal de vloer weer een prachtig uitstraling krijgen. Polijsten kan overigens ook bij een nieuwe vloer; ook dan krijgt uw vloer een prachtige uitstraling.

Wilt u de betonvloer een afwerklaag  geven, omdat deze niet meer helemaal schoon te krijgen is? Ook dan is polijsten de oplossing. Door het polijsten verdwijnen alle vuile plekken, zodat de vloer weer als nieuw oogt. Uw vloer krijgt zijn originele karakter terug en is klaar voor een nieuwe afwerklaag.

Polijsten en nabehandelen van de betonvloer

Polijsten en nabehandelen van de betonvloer

Betonvloer verven

Welk soort verf u nodig hebt, hangt vooral af van de wijze waarop u de vloer gaat belasten. Wilt u de betonvloer in de garage gaan schilderen, dan moet u rekening houden met een zware belasting door de autobanden. Tevens spelen oliën en vetten een rol. Er is speciale verf (garagevloerverf) in de handel die bestand is tegen de weekmakers zoals die in rubberbanden zijn verwerkt. Daarnaast is deze verf erg slijtvast. Voor de overige soorten vloeren (bergruimte, balkon, terras) bestaan weer andere soorten betonverf.

Betonvloerrenovatie kan uit één of meerdere mechanische bewerkingen bestaan, maar ook worden aangevuld met een overlaging van de oude betonvloer.

Ook bij zware, industriële vervuiling zijn de door ons toegepaste technieken zeer effectief. Een van onze grotere projecten waar deze technieken werden toegepast is wel het project Sapa. Hier werd +/- 6.000 m2 bedrijfsvloer van +/- 25 jaar oud gerenoveerd tot een vlakke, gladde, optimaal bruikbare betonvloer.

Wat is stofvrij werken?

Bij het bewerken van een betonvloer komen voor de mens soms schadelijke stoffen vrij. Bijvoorbeeld lasrook, chroom, of nikkel. Veel gebruikte bewerkingen zijn boren, slijpen, hakken, frezen, zagen, schuren, en lassen. Met stofvrij werken wordt het effectief beheersen van de emissie van deze schadelijke stoffen naar werknemer en werkomgeving bedoeld. Een goede indicatie is “zichtbaar stof”, dit moet in ieder geval worden voorkomen. Maar dat is nog niet voldoende omdat de genoemde stoffen niet zichtbaar zijn met het blote oog. Het gebruik van (bewezen) stofvrije gereedschappen is dan ook noodzaak. Het voorkomen van blootstelling aan schadelijke stoffen kan worden bereikt door te kiezen voor “gezonde” bouwmaterialen; prefab bouwen; kiezen voor andere productieprocessen (knippen van tegels i.p.v. doorslijpen); toepassing van bronafzuiging of andere beheersmethoden. Zelf werken wij uiteraard altijd stofvrij.

Persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) altijd gebruiken.

Wij zorgen er altijd voor goede arbeidsomstandigheden. Dit doen wij door risico’s zo veel mogelijk bij de bron te bestrijden en door technische of organisatorische maatregelen te treffen. Zijn deze maatregelen niet voldoende, dan mag de werkgever overgaan tot het verstrekken van persoonlijke beschermingsmiddelen (pbm) aan zijn werknemers.

 • Ademhalingsbescherming
 • Beschermende kleding
 • Gehoorbescherming
 • Gelaatsbescherming
 • Handbescherming
 • Hoofdbescherming
 • Oogbescherming
 • Valbeveiliging
 • Voetbescherming

Wet- en regelgeving
De wet- en regelgeving met betrekking tot persoonlijke beschermingsmiddelen is te vinden in;

"<yoastmark

Verplichtingen van ons

 • Verstrekt pbm gratis aan zijn werknemers.
 • Geeft de benodigde voorlichting en instructie over juist gebruik en onderhoud.
 • Geeft aan waar pbm gebruikt moeten worden.
 • Houdt toezicht op het juiste gebruik.
 • Maakt afspraken over onderhoud en vervanging.


Werknemersverplichtingen

De werknemer is verplicht:

 • De verstrekte pbm te gebruiken.
 • Deel te nemen aan voorlichting en instructie.
 • Pbm op de juiste wijze te onderhouden en op te slaan.

 

 

Zelf de betonvloer opknappen

Als u zelf een betonvloer aanlegt, kunt u deze vlinderen om de structuur van het beton te verstevigen. Zelf beton vlinderen is zeker mogelijk, maar het is geen eenvoudige klus. Als u zelf de vloer wilt gaan vlinderen, geven wij u hieronder enkele handige tips.

Zelf beton vlinderen, is dat moeilijk?

Zelf beton vlinderen is best een zwaar klusje. De vlindermachines zijn vrij krachtig en het vergt nog aardig wat spierkracht om deze apparaten goed onder controle te houden. Verder is het wel handig als je een beetje ervaring hebt met een vlindermachine. Er zijn heel wat instellingen waar je rekening mee moet houden en het is vanzelfsprekend wel de bedoeling dat je een egaal resultaat krijgt. Daarbij komt nog dat je uiteraard een vlindermachine moet kopen of huren om aan de slag te kunnen. Heb je enige ervaring of gaat het om een vloer die niet per se perfect hoeft te zijn, dan kan je het gerust zelf proberen. Ben je minder handig met dit soort machines, dan laat je deze klus het best over aan een professional.

Polijsten kan ook. Dit doet u met een polijstmachine, een apparaat dat voorzien is van een aantal blokken die van stand kunnen veranderen. De blokken maken een ronddraaiende beweging over de vloer, waardoor deze steeds gladder en dichter van structuur wordt. Tijdens het polijsten kan men indien gewenst ook fijne kwartskorrels in het beton strooien. Deze zorgen voor een sterke en slijtvaste toplaag van de gepolijste betonvloer.

Wanneer beginnen met vlinderen?

Het moment waarop u kunt beginnen met vlinderen hangt af van een aantal factoren:

 • De samenstelling van het beton;
 • De locatie: binnen of buiten? Dit in verband met temperatuur en luchtvochtigheid;
 • De dikte van de vloer.

Op een betonvloer die net is gestort, zal er na ongeveer dertig minuten een dun laagje water komen te staan. Zodra deze laag bijna weer is verdwenen, weet u dat het moment is gekomen om te starten met vlinderen. Uw voet mag niet weer wegzakken wanneer u het beton betreedt. Wilt u zelf beton vlinderen, dan kunt u dus eenvoudig gezegd beginnen aan deze klus zodra u de vloer kunt belopen.

Tips

Op elke vlindermachine zit een knop waarmee u de stand van de bladen kunt instellen. Hoe vlakker u de bladen instelt, hoe meer weerstand het apparaat zal hebben op de vloer. Bij het vlinderen is het belangrijk dat de bladen eerst schuin worden ingesteld zodat het beton goed verdicht kan worden. Na de eerste vlinderbeurt zal er altijd een laagje cementpap op de vloer achterblijven. Hierna kunt u de bladen wat vlakker instellen en gaat u de vloer als het ware pleisteren. De vloer wordt hierdoor ook een stuk gladder. Maak de vloer niet te egaal want een betonvloer kan in combinatie met water behoorlijk glad worden. In garages en ook bij toepassing buiten is een gladde vloer niet altijd even praktisch.

Zelf beton storten

Het storten van een betonvloer is een zware klus waar sommige doe-het-zelvers tegenop zien. Toch is het goed te doen, mits je de juiste voorbereidingen treft. Welke dat zijn en waar je verder op moet letten bij het storten van een betonvloer, lees je hieronder.

Met een betonpomp (huur er hier een) kun je alle kanten op.

Een betonvloer kan ook nog verdicht worden met een TRILSPAAN, dan is hij ontzettend sterk. Allemaal voordelen die je niet hebt bij een ruwe vloer. In de handel zijn zeer goede betonmortels te koop die zich uitstekend laten verwerken, mits je de aanwijzingen van de machinist goed opvolgt.

Liever een betonvloer laten storten door een vakman? Kijk dan hier.

Wat hebt u nodig?
* Plastic folie
* Wapeningsmateriaal
* Betonspecie / speciekuip
* Betonmixer of betonmolen (eventueel te huur bij een bouwmarkt)
* Reilat / waterpas
* Betonschop / hark